Суспільство

На Чернігівщині за день із літаків розкидали понад 140 тисяч доз вакцин для тварин

У Чернігівській області розпочалася вакцинація диких м’ясоїдних тварин за допомогою авіаційного транспорту. Лише протягом першого дня проведення пероральної імунізації чотири літаки АН-2 розповсюдили 141 637 доз вакцини «Орісвак», охопивши понад 5600 квадратних кілометрів лісових і польових угідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про ситуацію на Чернігівщині із захворюваністю тварин на сказ та інфекційні хвороби

За словами фахівців Управління з питань безпечності харчових продуктів і ветеринарної медицини, вакцину дикі тварини отримують у вигляді брикетів, що складаються з полімерного блістера з рідиною червонуватого кольору та спресованого борошна у вигляді кубика темного кольору зі специфічним запахом. Вага одного брикету – близько 23-24 г. Вакцина безпечна для інших видів тварин, зокрема собак і котів.

Розкидання принад із вакциною здійснюється узгодженими маршрутами відповідно до карт польотів. На сьогодні пероральною імунізацією вже охоплено прикордонні терени області, зокрема лісові масиви та сільськогосподарські угіддя, розташовані на території Чернігівської, Ріпкинської, Сновської, Городнянської, Семенівської та Новгород-Сіверської громад.

Загалом на Чернігівщині під час проведення кампанії пероральної імунізації цього року планується розповсюдити більше як 683 000 доз вакцини на площі, що перевищить 27 300 квадратних кілометрів.

ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button