Суспільство

Про ситуацію на Чернігівщині із захворюваністю тварин на сказ та інфекційні хвороби

Фахівці Держпродспоживслужби Чернігівщини запевняють: від початку року епізоотична ситуація з інфекційними захворюваннями у галузі тваринництва в регіоні залишається стабільною та контрольованою, а передумов до її ускладнення немає. Це пов’язано зі значними обсягами профілактичної та роз’яснювальної роботи, здійсненої спеціалістами структурних підрозділів Держпродспоживслужби в районах і містах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Городянській громаді наблизили соціальні послуги для людей у віддалених селах

«Зокрема, за півроку в області зроблено понад 7 мільйонів щеплень худоби і птиці, проведено понад 103 із половиною тисячі лікувально-профілактичних обробок тварин і більш ніж 770 640 діагностичних досліджень.

Чернігівщина залишається благополучною щодо сказу тварин. У населених пунктах області спеціалісти районних і міських державних лікарень ветеринарної медицини з початку 2021 року вакцинували антирабічною сироваткою 10 111 голів ВРХ, 29 голів дрібної рогатої худоби, 36 коней, 59 589 собак і 50 049 котів.

Відсутні на Чернігівщині також випадки захворювання на африканську чуму свиней. Останні були зареєстровані ще на початку минулого року в дикій фауні.

Для забезпечення епізоотичного благополуччя господарств громадського сектору та населення області щодо лейкозу ВРХ від початку року проведено понад 37 тисяч серологічних досліджень і понад 63 тисячі досліджень методом ІФА.

Крім того, здійснено 103 625 алергічних досліджень на виявлення туберкульозу великої рогатої худоби. За їх результатами неблагополучних господарств не встановлено», – зазначають фахівці.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button