Суспільство

На Чернігівщині за сприяння «Нашого краю» поширюється досвід кращих громад

На Чернігівщині за сприяння політичної партії «Наш край» поширюється досвід кращих об’єднаних територіальних громад. Активні жителі села Стольне Менського району ознайомилися з діяльністю Кіптівської об’єднаної територіальної громади, що в Козелецькому районі.

Вони відвідали Кіптівську ОТГ, аби особисто переконатися в правильності обраного шляху розвитку свого населеного пункту. Про реальні позитивні зміни Кіптівської громади після реформи розповів її очільник Володимир Кучма.

Так, за його словами, бюджет об’єднаної громади зріс ушестеро – із 4 млн грн до 24 млн грн на рік, у громаді відкрито Центр надання адміністративних послуг, що дає людям можливість на місці отримувати різноманітні довідки, проводяться ремонти шкіл і дитячих садків, доріг, відновлюється вуличне освітлення. Кіптівська ОТГ однією з перших в Україні започаткувала виплати на народження дитини із власного бюджету в розмірі 20 тис. грн.

Про виконання Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» на теренах Чернігівської області та про перспективи розвитку громад після об’єднання поінформувала депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край», керівник виконавчої дирекції Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Ірина Грозенко. Вона наголосила, що в умовах децентралізації створення об’єднаних громад – єдиний шлях їх перспективного розвитку.

У зустрічі також брали участь працівники виконавчого апарату Кіптівської сільської ради, старости сіл Кіптівської ОТГ, які дали роз’яснення на чисельні запитання гостей. Усього на Чернігівщині вже працюють 16 ОТГ.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button