Суспільство

На Чернігівщині занепокоєні можливим закриттям поштових відділень у селах

*Актуально

У Чернігівській обласній організації політичної партії «Наш край» занепокоєні намірами обласної дирекції ПАТ «Укрпошта» кардинально змінити роботу поштових відділень у сільській місцевості. Про це повідомила керівник обласного партійного осередку Ольга Чередник.

За її словами, дуже важливо утриматися від непродуманих рішень і дій, що можуть мати для жителів регіону негативні наслідки. Адже новий формат роботи, а по суті закриття стаціонарних відділень і запровадження роботи пересувних поштових бригад, пропонується для майже 85 % сіл Чернігівщини. Стаціонарні відділення планується зберегти тільки для населених пунктів із кількістю понад 2 тисячі мешканців.

«Це дуже відповідальне рішення. На моє переконання, варто вивчити і думку людей, адже йдеться про їхні зручності, а не приймати рішення у кабінетах», – сказала Ольга Чередник.

Під час обговорення цього питання в Чернігівській обласній раді кіптівський сільський голова Володимир Кучма (представник «Нашого краю») зазначив, що органи місцевої влади на місцях стануть заручниками цієї ситуації.

«Треба починати з громад, їхати в об’єднані територіальні громади. Відпрацювати в окремих ОТГ, а потім поширювати цей досвід», – наголосив він.

Загалом, пілотний проект «Сільське відділення» має початися на Чернігівщині з 1 червня, і до кінця року пересувні бригади повинні працювати в усіх селах, де мешканців менше 2 тисяч. В «Укрпошті» пояснюють це прагненнями оптимізувати витрати та поліпшити якість обслуговування сільських клієнтів. У Чернігівській ОДА пілотний проект у цьому вигляді не підтримують.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button