Суспільство

На Чернігівщині запрацював ще один відділ прикордонної служби

Відкриття реконструйованого відділу прикордонної служби «Леонівка» в Семенівському районі відбулося 18 грудня. Привітали прикордонників із непересічною подією голова Державної прикордонної служби України генерал-полковник Петро Цигикал, голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко.

Про це повідомляють у відділі інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради.

Як відомо, із 459 кілометрів державного кордону, спільного з Росією, 224 кілометри – на території Чернігівщини. Такі реалії потребують від прикордонників запровадження нових, ефективніших підходів і стандартів несення служби в умовах реальної загрози безпеці на півночі України.

Україна вже майже п’ять років протистоїть серйозним викликам у сфері прикордонної безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині розблокували проїзд через прикордонний пункт пропуску «Нові Яриловичі»

За словами голови Державної прикордонної служби, нині відбувається модернізація охорони кордону, нарощується оборонна спроможність та здійснюється розбудова інфраструктури.

«Перебуваючи на території оновленого відділу «Леонівка», маємо можливість переконатися, що підрозділ відповідає всім стандартам сучасного прикордонного менеджменту. А його інфраструктура і технічне забезпечення дають змогу ефективно прикрити один із загрозливих напрямків», — зазначив Петро Цигикал.

Голова Держприкордонслужби також зазначив, що українські прикордонники мають достатньо досвіду протистояти агресору. Адже через військові дії на сході країни були задіяні майже 500 прикордонників Чернігівського загону, серед них 12 — військовослужбовці підрозділу «Леонівка».

Очільник прикордонної служби вручив відомчі відзнаки військовослужбовцям Чернігівщини. Принагідно учасники заходу оглянули територію відділу прикордонної служби, виставку озброєння і техніки, кінологічне містечко. Варто зазначити, що в «Леонівці» відновлено основну будівлю з урахуванням сучасних енергоощадних технологій, побудовано бокси для зберігання техніки, вольєри для службових тварин, котельню, складські приміщення тощо.

На будівництво комплексу споруд та реконструкцію будівель витрачено 19 мільйонів гривень.

Ще статті по темі

Back to top button