Суспільство

На Чернігівщині затримали підполковника ЗСУ, який за хабар обіцяв сприяти у видачі водійських прав

Управління захисту економіки та військова прокуратура Чернігівського гарнізону викрили та затримали начальника циклової комісії військової частини під час отримання неправомірної вигоди

Затримання проводилося спільно з працівниками Управління захисту економіки та слідчими Слідчого управління ГУНП в Чернігівській області.

Встановлено, що затриманий вимагав та отримав від громадянки України неправомірну вигоду в сумі 2600 гривень за обіцянку вплинути на службових осіб комісії цієї ж військової частини, яка є закладом з підготовки водіїв, для безперешкодної видачі свідоцтва про її закінчення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині співробітники СБУ викрили на хабарі працівника військкомату

Також він обіцяв у подальшому «допомогти» при складанні іспитів та видачі посвідчення водія категорії «В».

Офіцера затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Неправомірну вигоду в ході особистого обшуку виявлено та вилучено. Наразі тривають слідчі та процесуальні дії.
Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) — карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button