Суспільство

На Чернігівщині здали в експлуатацію нові гуртожитки для контрактників (Фото)

В селищі Гончарівське, що на Чернігівщині для військовослужбовців служби за контрактом збудували нові гуртожитки поліпшеного типу. Наразі вже  збудували 5 таких гуртожитків в Десні, 2 в Гончарівському і 3 в Чернігові.  Для військових тут є всі зручності для проживання.

—  Будувалися ці гуртожитки з «нуля». Раніше тут нічого не було. Розпочалося зведення їх  з середини 2018 року. Вартість однієї будівлі близько 15 мільйонів гривень. Обладнані ці гуртожитки системою протипожежної сигналізації та системою оповіщення. Кожна збудована споруда розрахована на 250 військовослужбовців, зокрема 2 поверхи по 125 чоловік. Тут є пральня, холодильники та індукційні плити, тобто все, щоб повноцінно проживати, — розповів начальник  Північного територіального квартирно-експлуатаційного управління Юрій Юрик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуртожиток на 200 сімей з’явиться на Чернігівщині

Проживати будуть тут лише військовослужбовці служби за контрактом.

—  У мене в підпорядкуванні 93 контрактника.  В першу чергу ми будемо розселяти тих контрактників, хто немає житла поблизу військової частини, хто приїхав з інших областей, хто проживає дуже далеко. Окремі блоки будуть для чоловіків та жінок, адже тут можуть проживати лише не одружені, — розповів  командир батальйону  1 окремої танкової бригади центру Павло Пилипко.

Для сімейних військовослужбовців таких гуртожитків поки не передбачено, вони знімають житло в містечку і отримують компенсацію за піднайом.

На майбутнє в Чернігові вже розбудовується 4-х поверховий  гуртожиток для сержантського складу – це 50 кімнат по 18,5 квадратних метрів з усіма зручностями в кожному блоці. Також там будуть проживати і одружені. До кінця року планується функціонування таких гуртожитків в Чернігові і селищі Десна Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ігор Березинський, спеціальний кореспондент (м.Чернігів) Інформагентства МО України АрміяInform

Ще статті по темі

Back to top button