Суспільство

В Україні зростуть штрафи за матюки

В Україні в першому читанні підтримали законопроєкт, яким пропонують підвищити штрафи за нецензурну лексику в громадських місцях.

За публічну нецензурну лайку загрожує штраф від 170 до 510 грн, громадські роботи строком від 20 до 40 годин, виправні роботи строком від одного до двох місяців за вирахуванням 20% заробітку чи адміністративний арешт строком до 10 діб, – повідомляють Факти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Життя під обстрілами в місті та порятунок за кордон: історія чернігівки Юлії Заліської

Серед іншого пропонується встановити відповідальність за образу поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону, військовослужбовця.

Так, публічна образа поліцейського при виконанні ним службових обов’язків або члена громадського формування з охорони громадського порядку та держкордону, військовослужбовця у зв’язку з їх участю в охороні громадського порядку тягне за собою накладення штрафу від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 840 грн.). ) або громадські роботи строком від 20 до 30 годин.

За ухвалення законопроєкту про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо захисту честі та гідності громадян та працівників правоохоронних органів (№5050-1) уже проголосував 321 народний депутат.

Ще статті по темі

Back to top button