Суспільство

На Чернігівщині жінки-депутатки працюють не гірше за чоловіків

На 7 грудня в Україні припадає доволі вагоме свято – День місцевого самоврядування. Інакше кажучи, це свято українських громад і депутатів, які працюють на користь людей. Серед таких – героїня сьогоднішньої розповіді Катерина Ландар, голова фракції «Наш край» у Носівській міській раді.

Пані Катерино, розкажіть, де ви народилися і де працюєте?  

Родом я із Борзнянщини, працюю в Носівці, тут і проживаю. Я – завідувачка клініко-діагностичної лабораторії Носівської центральної районної лікарні імені Ф.Я.Примака.

263237189_462640391888426_5420720363483107714_n

Чи колись у своєму житті думали, що станете депутатом? Як ваша стежина до цього привела?

Чесно, про депутатство я не замислювалася. Але зі шкільних років і взагалі була активна. І зазвичай мені непогано вдавалося комунікувати з людьми, знаходити спільну мову, вирішувати питання.

За родом своєї діяльності я розумію: аби щось змінити, треба все одно прийти до влади. Щоб у тебе були ці важелі, аби вирішувати питання. Ось, наприклад, мені хотілося змінити дещо в місті. Щоб місто, у якому я живу і люди живуть, ставало кращим. Безпосередньо на місці моєї роботи мені хотілося б покращити базу, обладнання краще для лікарні, щоб надавати більш якісну допомогу та послуги. Це мене цікавить.

Тому це й стало ключовим питанням у виборі, ставати депутатом чи ні. Зважилася на цей крок, маючи підтримку людей, яких я знаю.

Це ваша перша каденція?

Ні, вже друга.

263740382_689159495400562_641830649328061009_n

Жінці важко бути депутатом?

Більшість людей звикла, що в нас усе вирішують чоловіки. Але радує, що депутатами стають і жінки.

Я не скажу, що це дуже важко, але ця діяльність забирає час. Бо вільний час, який маємо, могли б присвятити родині чи собі. А так досить багато часу приділяємо депутатству. Бо це робота в округах, спілкування, виїзди на об’єкти. Вирішення проблем потребує часу, особливо якщо це живе спілкування. І це зазвичай час після роботи. Бо в робочий час не можемо відволікатися на такі питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мрія виростити праправнуків, стрільба з лука й історичні романи: захоплення та життя голови Батуринської ОТГ Леоніда Душі

Ви ж не просто депутатка, а ще й керівник фракції?

Так. Раніше у нашій фракції налічувалося 16 депутатів, зараз 11. Взагалі у фракції ми переважно однодумці. Проживаємо в нашому місті, одне одного вже добре знаємо. Знаємо керівників, які питання вони можуть вирішити. Зараз через карантин зібрань значно менше, дотримуємося обмежень. Але в телефонному режимі зв’язок підтримуємо, група у вайбері в нас є. Які питання нагальні – вирішуємо онлайн.

263782081_1082834315819115_5176842599995051490_n

Маєте захоплення поза роботою і депутатством?

На це залишається дуже небагато часу. Квіти я люблю і це моє хобі. Є в мене дача, де я вирощую багато квітів і мені це подобається. Отаку справу до душі маю.

Що побажали б колегам із нагоди свята – Дня місцевого самоврядування?

Щоб та довіра, яку надали депутатам виборці, виправдалася. Адже люди сподіваються, що їхні обранці змінять щось на краще. Щоб тримали той рівень, який задали, щоб виконували все обіцяне. Щоб дійсно відповідали званню депутата і тому шляху, який вибрали. Щоб депутатство було не тільки для галочки, а щоб ця робота йшла від душі. Не за вказівкою. І робити все для того, щоб життя наше змінилося на краще в такий нелегкий час. Зважених рішень, щоб усі рішення були обдумані. Бо зазвичай треба серйозно підходити до всіх питань. І мати витримку, щоб руки не опускалися. Щоб наша громада процвітала.

Спілкувалась Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 

Ще статті по темі

Back to top button