Суспільство

На Чернігівщині змінили графік відключень: повертаються до формату «три через шість»

Учорашні обстріли енергетичної інфраструктури не минули безслідно. Через пошкодження деяких електростанцій і частини електромереж в Україні знизилося виробництво електроенергії, тому для збереження балансу в енергосистемі в усіх регіонах країни було тимчасово застосовано додаткові відключення споживачів.

Про це повідомляють у Чернігівобленерго.

«У НЕК «Укренерго» повідомили, що на відновлення обсягів виробництва електроенергії до рівня, який був до ракетної атаки 5 грудня, потрібно ще принаймні декілька діб. На жаль, ліміти споживання електроенергії, доведені АТ «Чернігівобленерго», не дозволяють зараз дотримуватися графіка відключень «чотири через чотири», тому із 17-ї години в дію знову буде введено графік «три через шість» (три години електропостачання у групи є, потім на шість годин його обмежують).

Якщо в подальшому з’явиться змога зменшити обсяг обмежень, «Чернігівобленерго» обов’язково це зробить, тому стежте за новинами на наших інформаційних ресурсах – сайті https://chernihivoblenergo.com.ua та сторінці АТ «Чернігівобленерго» у Фейсбуці.

Нагадуємо: перелік адрес, які входять до трьох груп відключень електроенергії, актуальних за умов застосування графіка «три через шість», міститься на нашому сайті за посиланням https://chernihivoblenergo.com.ua/files/other/Grafik_obmezhen.pdf

Більш докладну інформацію стосовно конкретної адреси ви можете, як завжди, дізнатися за допомогою наших ботів у Viber і Telegram:

🔸Viber-bot – https://chernihivoblenergo.com.ua/in_viber

🔸Telegram-бот – tg://resolve?domain=ChernigivOEbot

Повірте, такі часті зміни графіків відключення електроенергії – не примха конкретного підприємства, а вимушений крок, що застосовується виключно для збереження балансу в енергосистемі. Енергетики (і звісно ж, ЗСУ) роблять усе можливе, щоб ситуація покращилася, і всі ми нарешті могли безперешкодно використовувати необхідну кількість електроенергії. Сподіваємось, Перемога уже близько і тоді все у нас точно буде гаразд!» — йдеться в повідомленні.

Ще статті по темі

Back to top button