Суспільство

На Чернігівщину приїжджав буддійський монах

В Ічнянській громаді побувала особлива делегація. Тут зустрічали японського буддистського монаха-миротворця Дзюнсея Терасаву, хранителя курганів Олександра Кликавку, доктора філософських наук Юрія Завгороднього.

День 7 січня було обрано для візиту не випадково. Це час, щоб відвідати місце сили – Безводівські кургани.

Крім того, монах поділився своїми думками з приводу того, наскільки українська душа пов’язана з курганами. Задля підтвердження своїх слів японський гість подарував громаді авторські книги, прочитавши які, можна зрозуміти особливості його миротворчої діяльності.

Під час зустрічі обговорили можливі способи популяризації такої туристичної місцини, як кургани. Адже, крім Безводівських, на Ічнянщині є багато інших, які громада має на меті взяти на належний облік, домогтися відповідного статусу національно-культурних пам’яток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Недалеко від Ніжина зникла дитина

Усе це має бути зроблене задля популяризації Ічнянщини серед туристів, які бажають досліджувати українську землю.

Ічнянська ОТГ зазначає, що планує стати першим взірцевим прикладом громади в Україні, яка реалізує масштабний курганний туристичний маршрут із залученням і розбудовою власної інфраструктури.

Завершилася зустріч спільною поїздкою до Безводівських курганів. На місці сенсей Терасава провів обряд молитви Лотосової Сутри. І зазначив, що відвідини таких місць вражають, надихають, дають достатньо сил для реалізації всього задуманого.

За інформацією Ічнянської ОТГ

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button