Суспільство

На Чернігівщину приїжджають переселенці з Харківської області та Сумщини

Через воєнні дії в Україні багато людей змушені рятувати своє життя та життя дітей. Тож багато хто вимушено покинув рідний край, зокрема люди, які залишилися без домівок, і поїхав за кордон або знайшов прихисток в інших, більш безпечних куточках України.

Чернігівщину навряд чи можна назвати напрочуд безпечною областю, бо наше прикордоння зазнає постійних обстрілів. Між тим, люди на Чернігівщину таки приїжджають.

За словами Андрія Подорвана, радника голови Чернігівської ОВА, на сьогодні на Чернігівщині проживають 68 120 внутрішньо переміщених осіб. Зрозуміло, що порахувати вдалося тільки людей, які звернулися до органів соціального захисту, аби отримати допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білі, жовті, бузкові, коричневі: у саду Михайла Коцюбинського у Чернігові цвітуть іриси

Із нещодавнім загостренням воєнних дій на Харківщині та прикордонні Сумщини маємо переселенців із цих регіонів. За даними Андрія Подорвана, з 1 травня на Чернігівщину приїхало 59 людей із Харківської області і 86 – із Сумщини.

У нашій області внутрішньо переміщених осіб не залишають наодинці з проблемами. Людям, яким ніде зупинитися, пропонують житло й іншу підтримку.

В області є дев’ять місць тимчасового проживання, зокрема шість модульних містечок, де є багато вільних місць – приблизно тисяча. Також є можливість запропонувати ВПО проживання в гуртожитках.

Можливі й варіанти, коли люди самотужки вирішують свої житлові та побутові проблеми або звертаються по допомогу до громад, де також знаходять тимчасове житло для переселенців.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button