Суспільство

На Десні викрито горе-рибалку з електроловом

2 вересня 2021 року Чернігівським рибоохоронним патрулем у ході спільного рибоохоронного рейду з Національною поліцією області на водоймах Чернігівського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

На р. Десна, поблизу с. Кладьківка Куликівської громади, двоє чоловіків виловлювали рибу з моторного човна за допомогою електроструму. В такий варварський спосіб браконьєри добули 19 екз. сомів, загальною вагою 42 кг. Завдано збитків рибному господарству України у розмірі 8 075 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині знов впіймали рибалок-браконьєрів

Порушниками виявилися мешканці м. Ніжин та с. Кобижча Бобровицької громади Ніжинського району – небідні люди, які приїхали на річку «порибалити» на дорогому позашляховику «Lexus».

На місце вчинення правопорушення було викликано слідчо-оперативну групу Чернігівського РУП ГУНП у Чернігівській області.

На порушників Правил рибальства складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ будуть направлені до Куликівського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності.

У браконьєрів вилучено заборонене знаряддя лову – електровудку, незаконно добуті водні біоресурси, моточовен FINVAL із підвісним двигуном SUZUKI 70 та автомобіль Lexus.

Нацполіцією відомості про кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Джерело: Сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button