Суспільство

На дорогах Чернігівщини через спеку продовжують діяти тимчасові вагові обмеження

Цього тижня температурні показники знову сягають позначки вище за 35. За прогнозами синоптиків, весь липень буде спекотним – 28-32 градуси. Тому водії фур мають дотримуватись вагових обмежень, встановлених на період підвищення температурних показників вище ніж 28 градусів. 

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області.

Це вкрай важливо для збереження доріг у Чернігівській області в проїзному стані: для доставки речей першої необхідності для жителів області, продуктів харчування та ліків, і найголовніше – оборони північних кордонів нашої держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Унаслідок тяжкої хвороби помер військовий із Чернігівщини 

Нагадаємо, для збереження автомобільних доріг загального користування державного значення від руйнування та деформації під дією навантажень автотранспорту в період підвищення температурних показників повітря понад 28°С Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Чернігівській області тимчасово ввела з 1 липня 2024 року (з 10:00 до 22-ї) обмеження руху великовагових транспортних засобів фактичною масою понад 24 т і навантаженням на вісь більш ніж 7 т, автомобільними дорогами загального користування державного значення І та ІІ рівнів експлуатаційних вимог:

М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі (на всій протяжності в межах Чернігівської області),

Південний під’їзд до м. Чернігова (на всій протяжності) та

Північний під’їзд до м. Чернігова (на всій протяжності);

М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ (на всій протяжності в межах Чернігівської області);

Н-07 Київ – Суми – Юнаківка (на всій протяжності в межах Чернігівської області);

Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем`яч (на всій протяжності);

Н-28 /Н-27/ Чернігів – Городня – КПП «Сеньківка» (на всій протяжності);

Р-56 Чернігів – Пакуль – КПП «Славутич» – Чорнобиль (на всій протяжності в межах Чернігівської області) та Під’їзд до м. Славутича (на всій протяжності);

Р-67 Чернігів – Ніжин – Прилуки – Пирятин (на всій протяжності в межах Чернігівської області) та Під’їзд до м. Ніжина (на всій протяжності).

Упродовж останніх двох тижнів, коли температура вдень сягає понад 37 градусів, інспектори Служби відновлення та розвитку інфраструктури неодноразово фіксували порушення водіями вантажного транспорту вагових обмежень. 

Недотримання вагового режиму призводить до передчасного руйнування покриття автомобільних доріг, на ремонт якого фінансових ресурсів наразі обмаль, адже максимум державних коштів спрямований на оборону нашої країни.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button