Суспільство

На дорогах Чернігівщини з’являться поліцейські «фантоми»

Поліцейські автомобілі-«фантоми» почали стежити за порядком на дорогах України.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський уже встиг повідомити, що автомобілі-«фантоми» не мають розпізнавальних знаків і можуть одночасно фіксувати багато об’єктів.

А чи є такі «фантоми» на чернігівських дорогах?

«Цих автівок марки Skoda лише чотири, і на сьогодні вони працюють тільки в Києві та Київській області», – у коментарі для ЧЕline зазначив Віталій Копистко, речник патрульної поліції Чернігівщини.

За його словами, ймовірно, найближчим часом «фантомів» на Чернігівщині не буде.

«Наскільки знаю з повідомлень керівництва патрульної поліції України, протягом року будуть закуплені такі автомобілі й укомплектовані вже для регіонів. Але упродовж року – це може бути за місяць, а може бути за 11 місяців», сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Чернігівщині залили ковзанку на городі

Згідно з офіційною інформацією, ці автомобілі обладнані певними пристроями. До того ж, як уже зазначалося, вони не ідентифікуються як поліцейські.

«У них є проблискові маячки, що їх за потреби поліцейські, які перебувають у салоні, вмикають. Але побачивши цей автомобіль, не можна одразу сказати, що це поліцейська автівка.

Фіксація порушень у «фантомі» відбувається в автоматичному режимі саме через ці технічні пристрої. Тобто поліцейські не стоять і не ховаються. Вони рухаються  в загальному потоці автомобілів і таким чином виявляють порушників. Здебільшого це перевищення швидкості і, здається, перетин суцільної смуги розмітки», пояснив речник патрульної поліції Чернігівщини.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button