Суспільство

На Голубих озерах започаткували фестиваль поціновувачів творчості Висоцького (Фото)

В олешнянському екокомплексі «Голубі озера», що на Ріпкинщині, започаткували новий творчий захід – «Вечір пам’яті Володимира Висоцького».

Цієї суботи, 27 січня, творчий вечір, присвячений 80-річному ювілею видатного актора, співака і поета, проходив уперше, та вже шокував організаторів кількістю охочих потрапити на творчу зустріч.

«Ми не очікували, що сьогодні на Голубі озера послухати пісні Висоцького приїдуть стільки людей – у залі понад сотня глядачів. І, до речі, приміщення нашої імпровізованої концертної зали не вмістило всіх охочих послухати пісні Висоцького у виконанні відомих в Україні бардів. Для нас це знак, що Висоцького люблять, його хочуть слухати і такий вечір пам’яті має стати традиційним», – розповідає Іван Чаус, організатор.

Пісні Висоцького виконували лауреати міжнародних фестивалів – Олена Іванова та Андрій Дерзкий із Чернігова, Сергій Бондарчук та Олександр Кропельницький із Києва, Валерій Марченко з Рівного.  Концерт тривав понад дві години. У глядацькій залі не вщухали оплески і вигуки «Браво!». Виконавці пісень зізнаються, що готувалися до творчого вечора з особливим трепетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У драмтеатрі інсценізували бій під Крутами

«Я переслухала всього Висоцького, поки готувалася до концерту. Висоцький – це глибина, яку потрібно пізнавати, це щирі емоції, переживання і, зрештою, це совість. Висоцького треба слухати, в нього прекрасні тексти і чудові пісні. Для мене честь сьогодні співати перед гостями саме тексти Володимира Висоцького», – Олена Іванова.

«Висоцький однозначно був незвичайною людиною. Він бачив і відчував більше, ніж будь-яка людина. Виявляється, для того, щоб зрозуміти сенс життя, не треба подорожувати. Це довів талановитий Висоцький. Хотілося б теж бути таким», – Андрій Дерзкий.

«Сьогодні я отримав величезне задоволення, виконуючи пісні цього талановитого поета. Висоцький до того ж був прекрасним актором, він умів перевтілюватися в образи – то він геолог, то він моряк, то далекобійник. Він настільки добре відчував ці образи, що люди йому вірили. Оце секрет його успіху. Сьогодні ми теж перевтілилися у Володимира Висоцького, бо неможливо його співати, не перевтілившись у ті образи, які він подарував світу», – Валерій Марченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Міф» змусив чернігівців плакати

До речі, в глядацькій залі було багато відомих людей – чернігівські журналісти, очільники області, бізнесмени. Послухати Висоцького приїхав навіть тренер ФК «Десна» Олександр Рябоконь.

Виконавцям пісень на згадку про вечір пам’яті подарували дипломи, а також настінні годинники, на яких із гітарою в руках зображений Володимир Висоцький.  Організатори обіцяють, що наступного року в день народження актора, поета і співака на Голубих озерах знову зберуться поціновувачі його творчості.

Ще статті по темі

Back to top button