Суспільство

На Городнянщині познущались над обеліском

Багатостраждальний обеліск воїнам-визволителям на «Макишинському» перехресті знову зруйнували. Історія вандалізму над цим придорожнім пам’ятником почалася три роки тому, коли невідомі просто викрали меморіальну дошку. Кілька разів поспіль з-під меморіалу невідомі викрадали й тротуарні плити. Торік, у переддень Дня Перемоги, пошуковці з чернігівського клубу «Патріот» відновили меморіальну дошку на честь воїнів 14-ї Мозирської Червонопрапорної ордена Суворова гвардійської кавалерійської дивізії, які звільняли Городнянщину від нацистських загарбників. Ініціатором реконструкції пам’ятника був Віталій Шарпатий.

22552657_277854539375247_5787598608797534372_n (1)

Минулого тижня місцеві жителі виявили, що плиту на обеліску хтось розбив. Вандали особливо ретельно зруйнували гвардійську зірку. Вочевидь, хтось вирішив «декомунізувати» пам’ятник. Хоча можливо, що в цьому акті вандалізму й не було жодного політичного підтексту, а трапилось просте хуліганство. За фактом вандалізму Макишинський сільський голова Володимир Стадник звернувся до поліції, де відкрили відповідне провадження.

У цій ситуації найбільше пригнічує те, що, ймовірно, пам’ятник зруйнували земляки, родичі яких сімдесят літ тому були в складі цієї кавалерійської дивізії і поклали свої голови за те, щоб звільнити Городнянщину, Чернігівщину та й всю Україну від ворога…

Джерело: «Новини Городнянщини»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button