Суспільство

На кладовищі в Ялівщині роблять освітлення і встановлять камери відеонагляду

Встановити освітлення та камери відеоспостереження на кладовищі в Ялівщині. Таке доручення озвучив під час загальноміської наради 20 серпня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. 

– До мене підходили батьки загиблого воїна, який похований на кладовищі в Ялівщині. Невідомі зруйнували пам’ятник. Це важко для батьків, які поховали дитину, ось таке переживати. Прохання було зробити там освітлення і камери. Тому відпрацюйте це, – доручив Олександр Ломако. 

КП «Міськсвітло» вже почало виконувати ці роботи і встановлювати опори освітлення. Зазначимо, що монтаж здійснюється поза межами меморіального комплексу військових поховань, який створюється на території Ялівщини і є окремим проєктом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині прощалися із загиблим військовим

Нагадаємо, що до 2022 року цей цвинтар був недіючим, але у зв’язку з бойовими діями і неможливістю ховати померлих на міському кладовищі «Яцево», це почали робити в Ялівщині. Там поховані як цивільні, так і військові.  Для вшанування пам’яті військових коштом бюджету Чернігівської міської територіальної громади створюється меморіальний комплекс: на могилах встановлюються пам’ятники, зроблено освітлення та благоустрій території, а також буде встановлено сам меморіал.

– Що стоється могил, то все зробимо до Покрови. Що стосується самого меморіалу, то на прохання родичів загиблих, вони хочуть замінити елементи з металу на граніт, – розповів начальник управління ЖКГ Ярослав Куц. – Тому його встановлення залежить від термінів виготовлення каменю тощо.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button