Суспільство

На Коропщині відзначили двох заслужених (Фото)

Днями на Коропщині з’явилося ще двоє заслужених працівників. Це звання Президент України присвоїв відомому місцевому хірургу Сергію Миронову. Тепер він заслужений лікар України, який рятує життя людей у Коропській центральній районній лікарні. Сергія Миронова в Коропі знає мало не кожен. Колеги називають його відданим професії. А пацієнти моляться за його здоров’я та своє збережене ним життя: «Я працюю медсестрою в районній лікарні вже понад п’ятнадцять років. Сергія Миронова знаю дуже давно. У нього золоті руки. Часто траплялися такі випадки, коли він навіть серед ночі поспішав до своїх пацієнтів», — розповідає медсестра Марина.

Ще одне звання за особистий внесок у розвиток української держави, вагомі трудові досягнення та багаторічну сумлінну працю присвоїли людині, яка присвятила своє життя знедоленим людям. «Заслуженого працівника соціальної сфери» отримав директор Билківського психоневрологічного інтернату Петро Тягнирядно. Він працює в цьому закладі понад п’ятнадцять років.

Підопічним заміняє рідню та друзів, адже не секрет, що люди з особливими потребами часто стають непотрібними родичам, коли ті дізнаються про їхній діагноз. В інтернаті, де перебувають психічно хворі люди, створені гарні умови для життя. Пацієнти – учасники художніх конкурсів і культурних заходів.

«Званням, яке отримав, я завдячую насамперед своєму колективу. Адже разом нам вдається створювати домашню атмосферу та затишок у нашому закладі. Разом ми долаємо проблеми та ділимо радість. Для мене особисто це ще один стимул і далі працювати на благо наших підопічних та створювати їм комфорт і затишок», — поділився директор Петро Тягнирядно.

А медики, які приїхали на урочистості до районного будинку культури, зазначили, що працювати з душевнохворими людьми дуже непросто. Однак у Билківському інтернаті знаходять підхід до кожного: «Ми шукаємо «ниточку» до кожного нашого підопічного: адже всі вони насамперед потребують любові і піклування», — посміхнулася медпрацівниця Тамара Вовк.

На урочистості з нагоди присвоєння звання заслужених приїхав голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч. Урочисті заходи з нагоди вшанування почесних громадян району відбулися в районному будинку культури, куди запросили все місцеве керівництво та працівників двох закладів медичного та соціального спрямування. Валерій Куліч наголосив, що Президент України вручив нагороди найдостойнішим працівникам району.

Ще статті по темі

Back to top button