Суспільство

На Корюківщині відтепер можна оформити шлюб за 24 години

У Корюківському районі стартував пілотний проект Міністерства юстиції України, що дозволяє зареєструвати шлюб у скорочені терміни.

Днями послугою скористалася перша пара. Молодят вітали представники профільного відомства, виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Про це повідомляють у прес-службі Корюківської міської ради.

«Шлюб за добу» укладають на базі КП «Благоустрій»  у співпраці з Корюківським районним відділом Державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області. Місцем проведення урочистостей визначено територію ТГК «Бреч».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Шлюб за добу” тепер можна оформити і в Ніжині

Які документи необхідні

1 Паспорт громадянина України, паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства. При наданні id-картки додатково подається виписка з реєстру про місце реєстрації

2 Ідентифікаційний код.

3 Особи, у яких було вилучено паспорт громадянина України у зв’язку з постановкою на консульський облік в іншій державі, надають паспорт громадянина України для виїзду за кордон з відповідною відміткою про це в паспорті.

4 Якщо особа раніше перебувала в шлюбі, то додатково надається документ, що підтверджує припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним (свідоцтво про розірвання шлюбу; рішення суду про розірвання шлюбу, про визнання шлюбу недійсним, яке набрало законної сили; свідоцтво про смерть одного з подружжя; висновок відділу державної реєстрації актів цивільного стану про анулювання актового запису про шлюб, який є недійсним, тощо).

Ще статті по темі

Back to top button