Суспільство

«Шлюб за добу» тепер можна оформити і в Ніжині

9 липня 2016 року Кабінет Міністрів України підтримав пілотний проект «Шлюб за добу», запропонований Міністерством юстиції. Він, зокрема, полегшує процедуру одруження для українських громадян з тимчасово окупованих територій та учасників бойових дій на сході. Закоханим більше не доводиться чекати місяць, побратися можна в день подачі всіх потрібних документів.

Про це повідомляється на сайті Ніжинської міськради.

Проект планувався як соціальний, тому першочергово спрямований на прифронтові регіони. Стартував він у Сєвєродонецьку та ще п’яти містах України — Києві, Львові, Одесі, Херсоні та Маріуполі.

На даний час пілотний проект «Шлюб за добу» запроваджено в таких населених пунктах України: у м. Києві, Львові, Одесі, Херсоні, Маріуполі, Сєвєродонецьку, Вінниці, Дніпрі, Луцьку, Миколаєві, Кам’янець-Подільському, Рівному, Житомирі, Харкові, Ужгороді, Чернівцях, Івано-Франківську, Сумах, Тернополі, Чернігові, Кривому Розі, Бахмуті, Запоріжжі, Білій Церкві, Борисполі, Кропивницькому, Станиці Луганській, Білгород-Дністровському, Полтаві, Кременчуці, Чугуєві, Хмельницькому, Черкасах, Хотині, Ковелі, Нововолинську, Нікополі, Кам’янському, Волновасі, Лимані, Покровську, Коростені, Мукачеві, Тячеві, Олександрії, Вознесенську, Первомайську Миколаївської області, Ізмаїлі, Дубному, Сарнах, Тростянці Сумської області, Генічеську, Новій Каховці, Каневі, Смілі, Вижниці, Володимир-Волинському, Радомишлі, Вишгороді, Трускавці, Чорноморську, Ромнах, Чорткові, Умані, Ніжині та с. Білозір’ї Черкаського району Черкаської області, с. Кам’яниця Ужгородського району Закарпатської області.

Як відомо, в Чернігові такий проект стартував з лютого 2017 року. Вже одружилося більше 600 щасливих пар.

Сьогодні презентували даний сервіс в місті Ніжині. Розписали перші три пари, яким не довелося подавати заяву за 30 днів, аби стати подружжям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сіверянки частіше зважуються на шлюб вдруге

Одружитись можуть усі громадяни України, незалежно від місця проживання, а також іноземці. Вартість шлюбу залежатиме від додаткових послуг. Подати заяву на реєстрацію шлюбу можна до Комунального підприємства «Служба Єдиного Замовника», яке знаходиться за адресою: м.Ніжин, вул. Небесної Сотні, 14.

Сучасні новації спрощують та наближають до населення послуги, передбачені сімейним законодавством. Проте важливо пам’ятати, що легкість та доступність сервісу – не причина для зміни сімейного стану. Підходити до цього питання потрібно виважено та обмірковано.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button