Суспільство

На ковзанку в громаді на Чернігівщині приїжджають люди навіть із Броварів

Нинішня зима благодатна для зимових розваг, бо зі сніжком, із морозцем. Тож у громадах Чернігівщини створюють умови для розваг малечі та дорослих.

Нещодавно ковзанярський і хокейний сезон стартував у Острі.

«У нас є місцеві спортсмени, зокрема й викладачі дитячої спортивної школи, а також місцеві жителі, які раніше захоплювалися хокеєм. І це вже років п’ять поспіль, як вони облаштовують ковзанку. А ще раніше вони зробили огорожу, обробили антисептиком, щоб вона не зіпсувалася. І потім поступово, коли є мороз, вони заливають і грають у хокей, багато діточок приїжджає вже з інших громад і вони також катаються», – зазначає голова Остерської громади Леонід Мисливець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одинадцять цікавих експонатів повернулися до Чернігова після реставрації

Ковзанка – це не окреме спорудження, її традиційно заливають на стадіоні.

«У нас є стадіон, який будували за програмою «Велике будівництво». Там одне футбольне поле зі штучним покриттям. І є маленьке футбольне поле із ґрунтовим покриттям, то його поступово по сантиметру чи два, коли морози є, підливають. І вже минулої суботи було відкриття ковзанки. Багато людей приїжджають із Козелецької громади та й навіть із Броварів були. Домовляються, приїжджають і грають у хокей команда на команду.

А загалом усі охочі катаються на ковзанах, зокрема й малеча. А поруч зі стадіоном є гірка, то катаються і на санках. Ми цю гірку ще два роки тому зробили, аби дітки могли з’їжджати з неї на санчатах», – повідомив Леонід Мисливець.

До речі, голова громади сам у хокей не грає, тільки приходить і вболіває за місцеві команди.

Ірина Осташко

Фото – Леонід Мисливець  

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button