Суспільство

На Красну площу повернули стенд «Небесної Сотні»: відреставрований і з QR-кодами (Відео)

Після довготривалої реставрації на Красній площі в Чернігові встановили стенд Героям «Небесної Сотні». Металевий пам’ятний знак повністю оновили, адже старий був зіпсований дощами і палючим сонцем. Ініціатива відновлення належить Чернігівському осередку ГО «Об’єднання добровольців». Члени громадської організації оголосили про збір коштів, займалися всіма організаційними моментами, розробляли новий макет. Як каже Світлана Здор, керівник Чернігівського осередку ГО «Об’єднання добровольців», стенд містить QR-код, тому з допомогою гаджета можна буде прочитати інформацію про Героїв Небесної Сотні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналістка ЧЕLine презентувала фільм про чернігівських героїв Майдану

«Була пропозиція змінити його фундаментально, але вирішили, що поки не буде побудований у нас монумент, стоятиме дошка, тому почали збирати кошти. Кошти збирали всі активісти. Дякуємо Станіславу Тавлую, бо він узяв на себе функцію збирати ці кошти. Дякуємо хлопцям, які змогли зробити наново металеву стелу, також дерев’яну тумбу для квітів, Наталії Воскресенській, що вона з дівчатами, з великою кількістю людей зробили новий оракул, і він зараз сучасний, оновлений, можна навіть почитати інформацію з гаджетів про всіх людей, які є на стелах. На цьому місці був чернігівський Євромайдан, тут були барикади, звідси починали, тому саме тут поставили, щоб усі наші можновладці, які щодня ідуть на роботу, могли подивитися в очі людям, завдяки яким сьогодні наш Чернігів мирний», — розповіла керівник Чернігівського осередку ГО «Об’єднання добровольців» Світлана Здор.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. КРАСНА! ПЛОЩА? — ВОСЬМОЕ ЧУДО В СПЕКТРЕ УКРАИНСКОЙ РАДУГИ, ТО БИШ, ВЕСЕЛКИ. ТЕПЕРЬ ОНА ВОСЬМИЦВЕТНАЯ. ПОРА ПЕРЕИМЕНОВАТЬ В КОНТРАКТОВУЮ (ТОЖЕ БЫЛА КРАСНОЙ)

    1. Красна від слова красний, красен, тобто красивий, прекрасний, чудовий. А не те, що ви подумали. Для прикладу вам — словосполучення » весна-красна»

Back to top button