Суспільство

На Куликівщині є музейна кімната героя-кіборга (Фото)

До захисників держави в Україні ставляться з повагою, а пам’ять тих, хто загинув, захищаючи наш суверенітет, шанують.

Зокрема нещодавно в Куликівській громаді віддали данину пам’яті Сергію Парубцю з Дрімайлівки.

У день шостих роковин його загибелі представники влади, громадськості, рідні та друзі поклали квіти на могилу загиблого героя та відвідали його музейну кімнату у стінах його рідної школи.

Директор школи Любов Мірошник у музейній кімнаті, присвяченій Сергію Парубцю та учасникам АТО/ООС, провела для гостей коротку екскурсію: розповіла про коротке, життя героя-земляка, який назавжди залишився 19-річним, і про вшанування його пам’яті в селі та громаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загадки історії: на Чернігівщині є цікаві поховання

Присутні переглянули фільм-спогад про загиблого героя, запалили свічки та вшанували пам’ять Сергія і всіх загиблих захисників хвилиною мовчання.

Слова вдячності за сина-героя мамі Сергія, Світлані Петрівні, висловив учасник АТО Олег Клочок. Ветеран АТО побажав усім родинам дочекатися своїх рідних з війни і побажав якнайшвидшого миру Україні.

Громада пишається своїм героєм, глибоко співчуває родині Сергія та дякує за сина-патріота.

Куликівська громада свято береже та берегтиме через роки і десятиліття пам’ять про свого земляка – молодого захисника, який віддав своє життя за незалежність і суверенітет України!

Указом Президента України № 282 від 23 травня 2015 року «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» Сергій Парубець нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button