На Менщині навчають випікати хліб за старовинними рецептами (Фото)
Міні-пекарня «Хлібок» проводить майстер-класи з випікання хлібу за старовинними рецептами, записаними в монастирях Західної України.
Майстер-класи проводять для дорослих та дітей. Учасники пройдуть «посвяту» у хлібопекарі і самі вимісять тісто та сформують кілька виробів (це можуть бути булочки з різною начинкою).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троянди, іриси, «труби янголів» й агави: в Чернігові є свій квітковий рай (Фото)
Зазначимо, що всі вироби міні-пекарні – особливі. Зараз тут виробляється 42 види хлібобулочних виробів: хлібець з чорносливом, гірчичний хліб, гречаний багет, Монастирський хліб, булочки, круасани з різними начинками, пряники, вівсяне та шоколадне печиво, кекси з родзинками, чіабата та багато іншого. Для випікання монастирського хлібу все має бути натуральним: борошно з зерна, вирощеного без хімії, жодних штучних добавок у тісто.
Аби опанувати технологію, співвласники пекарні – двоє підприємців з Мени — влаштували справжню дослідницьку експедицію, півроку їздили по монастирях Західної України та Угорщини. Жили там, молилися з ченцями, допомагали на кухні. В результаті привезли додому оригінальні рецепти.
Адреса: Чернігівська обл., Корюківський р-н., м. Мена, вул. Чернігівський шлях, 57
Для замовлення майстер-класу з випічки в міні-пекарні «ХлібОК» звертайтеся за ном.: +38 (066) 411 83 91 (Валентин Боженов).
Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv
Джерело: Чернігівщина туристична