Суспільство

На Менщині скорочують два пункти екстреної медичної допомоги

З 1 квітня на Чернігівщині скорочують два пункти екстреної медичної допомоги. Обидва в Менському районі — в Макошиному та Бірківці. Ці пункти закривають через малу кількість викликів.

Зараз працюють шість пунктів постійного базування бригад швидкої допомоги: Макошине, Бірківка, Стольне, Березна, Мена – 2 бригади.

«Згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України, одна бригада швидкої допомоги повинна обслуговувати 10 тисяч міського населення, 0,75 бригади – на 10 тисяч сільського населення.

Тобто на Мену та Менський район повинно бути 2,75 бригади. Вирішили закрити пункти в Бірківці та Макошиному, оскільки там зафіксовано найменшу кількість викликів. Утримувати ці пункти недоцільно, адже на їх утримання на рік витрачають 1 мільйон гривень.

Бригади ще працюватимуть до 1 квітня. Працівникам ми запропонували перейти на вакантні місця до Чернігова, Ніжина чи смт Десна», – розказала медичний директор КНП «Чернігівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Луценко Валентина.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За матеріалами «Менщини»

Ще статті по темі

Back to top button