Суспільство

Чернігівські рятувальники навчали школярів правилам безпеки життєдіяльності

Рятувальники Чернігівського районного управління ДСНС провели спільне заняття з фахівцями Центру протимінної діяльності для учнів чернігівської загальноосвітньої школи №1 щодо інформування у сфері мінної та пожежної безпеки. Про це повідомляють у головному управлінні ДСНС України у Чернігівській області.

У першу чергу, співробітники Служби порятунку розповіли школярам про основні причини виникнення пожеж у зимовий період, алгоритм дій у разі їх виникнення, пояснили, що важливо знати правила пожежної безпеки і неухильно їх дотримуватися у повсякденному житті. Значну увагу приділили правилам користування первинними засобами пожежогасіння, адже за їх допомогою можна ліквідувати загоряння на ранній стадії виникнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернігівському Пункті Незламності малеча долучилася до конкурсу малюнка

Окремою темою заняття стало вивчення правил безпеки при виявленні вибухобезпечних та підозрілих предметів. Для того, щоб діти зрозуміли про що йде мова, фахівці продемонстрували навчальні макети боєприпасів та наголосили, що натрапити на небезпечну знахідку можна скрізь, адже вибухівка може бути замаскована в іграшки, яскраві пакунки, побутові речі тощо. На завершення зустрічі, всі учасники отримали інформаційні пам’ятки з основними правилами у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button