Суспільство

На Ніжинщині ремонтуватимуть дороги місцевого значення

26 березня 2018 року головою обласної державної адміністрації Валерієм Кулічем було підписане розпорядження № 156 Про затвердження переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2018 році.

Про це повідомляє сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Ніжинської РДА.

Відповідно до цього розпорядження одним із замовників робіт є Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА. Голови районних державних адміністрацій забезпечують розробку та подання до Управління проектно-кошторисної документації на об’єкти комунальної власності.

Керівництво Ніжинської районної державної адміністрації рекомендувало включити до переліку об’єктів будівництва та реконструкції доріг автошляхи Заньки — Дуболугівка, протяжністю 10 км 300 м, на суму 6 млн. 414,5 тис. грн.; Талалаївка – Лосинівка (через Погребець), протяжністю 11 км 300 м, на суму 4 млн. 587,6 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міська рада понюхає і «спробує на зуб» чернігівські дороги

Також, відповідно до цього розпорядження, виділені кошти і на ремонт доріг комунальної власності у населених пунктах (по котрих вже виготовлені проекти). А саме, у с. Галиця, вул. М. Приходька, на суму 1 млн. 225,9 тис. грн.; у с. Кукшин, вул. Власенків, на суму 522,1 тис. грн.; у с. Курилівка, вул. Садова – вул. Терешкової, на суму 440 тис. грн.

Крім того, цього року у Ніжинському районі запланований ямковий ремонт доріг загальною протяжністю 94 км.

Варто зазначити, що жителі Ніжинщини на ремонт шляхів чекають вже досить довгий час. А керівництво районної державної адміністрації свої пропозиції щодо ремонту таких доріг, як Талалаївка – Лосинівка, Заньки – Дуболугівка та інших, надавала ще від 2015 року. Тож сподіваємось, що справа буде зрушена з місця цьогоріч. І невдовзі у Ніжинському районі ремонт доріг розпочнеться.

Ще статті по темі

Back to top button