Суспільство

На одному літрі бензину можна проїхати до 100 кілометрів: майстер із Чернігівщини розповів про свій винахід

Жителю Мени Володимиру Соколенку – 68 років. Аби пересуватися містом, додав до велосипеда двигун і отримав такий собі міні-скутер.

Каже, на одному літрі бензину можна проїхати до 100 кілометрів. Володимир Анатолійович за фахом – автомеханік. Ще як був молодим, потрапив на мотоциклі в аварію, дуже травмував ноги. Каже, чашечки в колінах майже повискакували. Лікувався, але з роками відчував дедалі більший дискомфорт, ноги то на погоду, то від важкої роботи почали частіше боліти. А зараз узагалі не може обійтися без ліків.

«З палицею рухаюся помалу, якщо на невелику відстань, і то лише по обійстю, – розповідає Володимир Соколенко. – А ось до міста вибиратися важко. Це й спонукало мене зробити собі такий транспортний засіб».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винахідник-самоучка з Батурина створює вироби для економії тепла та електроенергії

Велосипед із двигуном став і надійним помічником по господарству. Встановив два багажники, на які можна сміливо класти вантажі по десять кілограмів. Міцно закріпивши, довозить додому покупки з базару чи магазину.

«Велосипед можна розігнати до 40 кілометрів на годину, – ділиться майстер. – Але їду потихеньку, поспішати нема куди. І всім раджу: тихіше їдеш – далі будеш».

Володимир Соколенко розповідає, що встановив на велосипед двигун Д-6, додаткову шестірню на заднє колесо, бак під пальне взяв від бензопили. Якщо бензин зненацька закінчиться, можна крутити педалі й рухатися далі.

Джерело: susidy.city

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button