Суспільство

На Пакульському водосховищі викрито браконьєрів

У четвер, 6 серпня 2020 року, Чернігівським рибоохоронним патрулем у ході спільного рибоохоронного рейду разом із представниками Чернігівського прикордонного загону та Національної поліції Чернігівщини на водосховищі поблизу с. Пакуль Чернігівського району викрито два грубі порушення Правил рибальства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівським рибоохоронним патрулем упродовж липня зафіксовано 118 порушень Правил рибальства

Так, два мешканці м. Чернігів «рибалили» за допомогою заборонених знарядь лову – 2 од. сіток поріжних та 1 од. сітки зяберної (одностінної). В протизаконний спосіб порушники добули 7 кг водних біоресурсів: плітка – 46 екз., лин – 5 екз., щука – 3 екз., окунь – 1 екз. та рак – 2 екз. Завдано збитків рибному господарству України в розмірі 5 593 грн.

Згодом викрито ще двох мешканців м. Чернігів, які під час заборони на вилов раків, за допомогою 10 од. сіток «ятір»,  виловили 184 екз. членистоногих, загальною вагою майже 6 кг. Збитки становили 4 692 грн.

На місце вчинення правопорушень було викликано слідчо-оперативну групу Чернігівського ВП ГУНП у Чернігівській області.

Нацполіцією відомості про кримінальні правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ будуть направлені до Чернігівського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Водні біоресурси і заборонені знаряддя лову вилучено.

Сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button