Суспільство

На подвір’ї міської бібліотеки Коцюбинського посадили грушу на честь Лесі Українки

У Чернігові на подвір’ї міської бібліотеки ім.М.М.Коцюбинського сьогодні, 20 квітня, посадили саджанець груші на честь видатної письменниці та поетеси Лесі Українки. Це деревце, яке щепили живцями від старої груші з саду родини Косачів, що у с.Колодяжному на Волині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Березовому гаю висадили нові рослини (Фото)

У межах акції планують по всій Україні висадити понад сотню саджанців груш-спасівок, щеплених від дерева, яке 120 років тому посадила сестра Лесі – Ісидора. Поетеса дуже любила це дерево й часто відпочивала під ним. Із часом груша захворіла. Щоб вона не загинула, вирішили її розмножити та розсадити в різних куточках країни, які пов’язані з життям і творчістю Лесі Українки та її сім’ї. А батько поетеси, Петро Косач, народився в місті Мглині тодішньої Чернігівської губернії. На Чернігівщину передали дев`ять таких саджанців.

Зокрема, вчора саджанці Лесиної груші висаджували у саду музею-заповідника Михайла Коцюбинського, у дворику Національного університету «Чернігівський колегіум ім. Т. Шевченка» та на подвір’ї КЗ «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр №2». А ще раніше деревце посадили на території агробіостанції Чернігівського ліцею для обдарованої сільської молоді. Планується їх висадити ще й у садибі Лизогубів у Седневі, в Мезинському Національному природному парку.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button