Суспільство

На прикордонні Чернігівщини активізувалися вовки

Наразі на території країни діє тимчасова заборона полювання, що буде чинною до завершення воєнного стану.

Водночас жителі Чернігівського прикордоння нарікають на знахабнілих вовків. Люди кажуть, що особливо їх побільшало в останні місяці. Голодні сіроманці не бояться заходити в села й хутори, де крадуть і з’їдають домашніх собак. 

Чи дійсно проблема масова, з’ясовували в Івана Ващенка, начальника Корюківської РВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савин день, 5 грудня, – ідеальний для сватання

«Є проблема і численні звернення щодо лисиць, так званих шкідливих тваринЯ розумію, якщо є проблема з лисицями, то, відповідно, вона є і з вовками.

Та нині ситуація така, що в нас забороненеполювання на території Чернігівської області. І це призвело до того, що популяція всіх шкідливих тварин збільшилася і розповсюдилася. Водночас є певні доручення єгерським службам, які, попри заборону полювання, мають право на відстріл шкідливих тварин. І вони над цим працюють. Відстріл уже відбувається. Бо є норми, які дозволяють єгерським службам займатися цією справою. Щоправда, не так масово, як хотілося бзважаючи на обмежений ресурс. 

Люди не повинні хвилюватися, ми в цьому напрямку працюємо. І це стосується не тільки прикордоння, а всього Корюківського району», – зазначив Іван Ващенко. 

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button