Суспільство

На розробку дорожньо-транспортної геоінформаційної системи Чернігів витратить близько 4 млн. грн.

Дослідницькі послуги а саме – виконання науково-дослідної роботи «Розробка дорожньо-транспортної геоінформаційної системи міста Чернігова» обійдуться бюджету міста у близько 4 000 000 гривень.

Відповідний тендер управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради вже оголошений і опублікований в системі електронних закупівель «Prozorro».

В тендерній документації зазначається, що геоінформаційна система призначена для інженерно-технічного, управлінського та наукового супроводження розвитку дорожньо-транспортної системи міста Чернігова, що містить єдину схему організації дорожнього руху, відомості щодо конструкції об’єктів дорожньої інфраструктури, логічну мережу автомобільного, пішохідного та велосипедного руху придатну для вирішення логістичних задач, функціональні модулі просторового аналізу і підтримки прийняття управлінських рішень,зокрема, проведення розрахунків витрат електроенергії для мережі вуличного освітлення, а також вирішення інших прикладних задач.

Наповнення просторової бази даних актуальною інформацією про об’єкти дорожньо-транспортної інфраструктури:

‒ проведення аерофотознімання об’єктів дорожньої інфраструктури за допомогою БПЛА, створення растрових моделей доріг та вулиць міста, просторове коригування і точна прив’язка растрових моделей до цифрових копій детального плану м. Чернігова та даних GOOGLE-Map;

‒ вимірювання параметрів транспортного та пішохідного руху;

‒ цифрування та створення векторних моделей об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури;

‒ внесення супутньої атрибутивної інформації про параметри і характеристики об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури, у тому числі параметри дорожнього одягу, характеристики транспортного та пішохідного руху, інформації про проєктувальників та підрядників тощо;

‒ нанесення існуючих червоних ліній.

Початок аукціону – 24 липня 2023 року.

Строк виконання робіт – 20 грудня 2023 року.

Ще статті по темі

Back to top button