Суспільство

На сесії Чернігівської обласної ради розглянуть питання готелю «Слов’янський»

На адресу обласної ради надійшло клопотання Управління забезпечення реалізації повноважень у Чернігівській області Регіонального відділення Фонду державного майна України по Київській, Черкаській і Чернігівській областях щодо можливої передачі єдиного майнового комплексу державного комерційного підприємства «Готель «Слов’янський» (м. Новгород-Сіверський).

Це питання розглянуть на черговому засіданні сесії Чернігівської обласної ради.

До складу єдиного майнового комплексу входить будівля готелю (чотири поверхи та надбудова), площею 4752,7 кв.м, будівля котельні та гаража, площею 131,2 кв.м. Рік побудови – 2005.

Право власності на будівлю готелю зареєстроване в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно за державою в особі Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА.

Зазначений об’єкт кілька разів виставлявся на продаж, але так і не знайшов свого покупця. Спроби Фонду державного майна України передати в оренду нерухомість підприємства теж не принесли позитивного результату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буремна північ: Левицький — про «Слуг народу», політику і бізнес на прикордонні (Відео)

Сьогодні ситуація на підприємстві є критичною, оскільки відсутнє газопостачання. Відсутність газопостачання неминуче призведе до виходу системи опалення з ладу та повної її руйнації.

Заборгованість за газопостачання становить 143,0 тис.грн, за електропостачання – 611,0 тис.грн.

Слід також зазначити, що заборгованість із виплати заробітної плати працівникам державного комерційного підприємства з врахуванням податків і зборів становить 1152,0 тис.грн.

Для збереження підприємства та його активів цим проєктом рішення пропонується порушити перед Кабінетом Міністрів України та Фондом державного майна України клопотання про безоплатну передачу з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button