Суспільство

На що в Чернігові витрачатимуть 7,5 млрд: розгляд програми розвитку

На черговій сесії Чернігівської міської ради розглянуть один із найважливіших і «найдорожчих» документів міста – проєкт рішення «Про Комплексну цільову Програму розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2021-2025 роки».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щедра на гроші і Програми: розпочалася 25-та сесія Чернігівської міської ради

Прогнозний обсяг ресурсного забезпечення виконання «Комплексно цільової Програми розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на період 2021-2025 роки» становить понад 7,5 мільярда гривень.

На поточний ремонт об’єктів вулично-дорожньої мережі, штучних споруд і внутрішньо-будинкових проїздів у житловій забудові планують витратити 1,7 мільярда гривень.

Цікавий також пункт «Капітальний ремонт об’єктів житлово-комунального господарства міста» на загальну суму 2,5 мільярда гривень. Із них знову більшість прямує на асфальтування: ремонт внутрішньодворових проїздів у житловій забудові (1,7 мільярда) і капітальний ремонт доріг приватного сектору (398 мільйонів).

На утримання об’єктів благоустрою міста планують витратити 1,2 мільярди гривень. Із них яких – на утримання вулично-дорожньої мережі – 238 мільйонів гривень. На благоустрій озеленених територій – 255 мільйонів. На поточний ремонт і технічне обслуговування мереж зовнішнього освітлення міста – 162 мільйони. На ремонт і утримання фонтанів – майже 15 мільйонів гривень.

Наступний пункт – будівництво та реконструкція об’єктів житлово-комунального господарства міста на загальну суму 1,9 мільярда гривень.

Таким чином, у Чернігові на асфальтування доріг і пов’язані з цим роботи планують спрямувати майже 4 мільярди гривень із міського бюджету.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button