Суспільство

На Сосниччині склали план розвитку громади (Відео)

Децентралізаційний процес на Чернігівщині триває. 29 жовтня ще 14 новостворених громад пройдуть етап виборів голів і депутатів. Серед них і Сосницька. Невелика за кількістю населення, територією та економічними показниками за два останні роки Сосниця почала розквітати. Раніше понад половину річного бюджету, що обчислювався 4,5 мільйонами гривень, витрачали тільки на утримання двох садочків. Новий селищний голова Андрій Портний за час свого керівництва зумів переформатувати місцевий бюджет, залучити державні субвенції, аби лишались кошти на розвиток селища. Один із великих реалізованих проектів – модернізація вуличного освітлення.

«Наприкінці минулого року реалізовано проект на 1,5 мільйона гривень, замінили 186 світильників — це вуличне освітлення. Цього року нещодавно освітили село Мале Устя – 30 світильників», — розповідає голова смт Сосниця Андрій Портний.

У 2017 році Сосниця мало не єдина після Чернігова запустила бюджету участі. Цьогоріч на громадські проекти виділили 80 тисяч гривень.

«Переможцем став проект реконструкції парку, був захаращенний парк, який лісом можна було назвати. Привели в належний стан, чагарники вирубали, поклали тротуарну доріжку», продовжує голова смт Сосниця Андрій Портний.

Андрій Портний переконаний: Сосниччина має гарні перспективи розвитку. Адже, окрім того, що це сільськогосподарський край, Сосниця може похвалитися й туристичними принадами. І одним із завдань керівника новоствореної громади стане створення необхідної інфраструктури, аби туристи залюбки залишались у Довженківському краї на кілька днів.

Журналіст Аліна Клименко

Оператор Дмитро Дриганов

 Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button