Суспільство

На території Чернігівської області припинено діяльність нелегальної АЗС

Діяльність нелегальних заправних станцій, створених ділками від бізнесу задля швидкої власної наживи, не тільки спричиняє значні втрати бюджетних надходжень, але й становить загрозу для екології регіону та життя його мешканців.

Автозаправні станції є об’єктами підвищеної небезпеки, адже для їх експлуатації потрібні відповідні дозволи. Таких документів власники АЗС, розташованої на території Чернігівської області, не мали, тож діяльність такого об’єкта є потенційно небезпечною та може призвести до надзвичайних подій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині посилюють боротьбу з нелегальними автозаправками

Співробітниками податкової міліції Головного управління ДФС у Чернігівській області на виконання рішення робочої групи, утвореної відповідно до Розпорядження Чернігівської ОДА від 21.10.2019 №593 (зі змінами від 04.03.2021) встановлено, що реалізація паливно-мастильних матеріалів здійснювалася без наявності ліцензії на зберігання пального та інших документів дозвільного характеру, передбачених чинним законодавством України для цього виду діяльності.

Унаслідок проведених заходів із незаконного обігу вилучено 4 тисячі літрів пального та обладнання для його реалізації. Загальна вартість вилученого обчислюється орієнтовно 200 тисячами гривень.

Стосовно директора підприємства, якому належить АЗС, складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.164 КУпАП.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button