Суспільство

На трасах Чернігівщини цьогоріч буде встановлено 11 демпферних систем

Цьогоріч на автошляхах державного значення Чернігівської області буде встановлено одинадцять демпферних систем – амортизаційних пристроїв, що слугують для мінімізації наслідків ДТП і збереження життя людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ділянці дороги М-01 під Черніговом встановили нові відбійники

У 2019 році у Чернігівській області демпферні системи встановлюють на автошляхах:

М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі – 7 шт.;

М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ – 2 шт.;

Н-27 Чернігів-Мена-Сосниця_Грем – 2 шт.

Наразі вже виконані роботи з монтажу трьох демпферів на дорозі М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі. Два – в селі Прогрес та один – у селі Красилівка.

Для монтажу наступних чотирьох демпферних систем вже підготовлено фундамент. Дві локації – у Топчіївці (дорога М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі). І ще дві – на автошляху Н-27 Чернігів-Мена-Сосниця-Грем’яч (біля повороту на трасу Н-28 Чернігів-Городня-Сеньківка).

Як працює такий амортизатор? Під час лобового зіткнення демпферна система поглинає енергію удару шляхом поступової деформації внутрішніх елементів, що призводять в дію зовнішні балки, складаючи їх телескопічно. Найголовніше – не прошиває машину наскрізь. Можливість травмування водія і пасажирів під час зіткнення зводиться до мінімуму. У разі бічних наїздів система функціонує як стандартне дорожнє бар’єрне огородження.

Чернігівська область стала однією із перших, де почали застосовувати демпферні системи для підвищення безпеки дорожнього руху. У 2018 році перший такий амортизатор було вмонтовано на автошляху М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі на південному під’їзді до Чернігова.

 

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button