Суспільство

На в’їзді в Чернігів з’явилася дубова алея на честь загиблих за Україну (Фото)

Чернігів завжди славився своїм найкрасивішим в’їздом серед обласних центрів в Україні – а, можливо, і в світі. Тепер цей в’їзд будуть супроводжувати дуби, які висаджені з ініціативи родин загиблих. Учора на цьому місці представники їх організацій та міського керівництва спільно провели символічну акцію — висадили кілька дерев у молодій дубовій алеї, ака стоятиме тут багато десятиліть і відтепер стала алеєю пам’яті тих, хто віддав за Україну свої життя. Через ковід акція не була масовою, як задумувалося, але алея з’явилася все одно — решту дерев посадили працівники «Зеленбуду».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Березовому гаю висадили нові рослини (Фото)

«У майбутньому в кінці алеї планується зробити пам’ятний знак і написати, про що ця алея. Хай шанують наших хлопців!» – говорить батько загиблого в АТО українського військового і засновник громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський, який брав участь у висадці алеї.

«Сьогодні висаджували дуб болотний, декоративна форма Грін піллар. Відрязняється тим, що сам по собі має пірамідальну сформовану крону. Взагалі дуб, як і всі дуби, вибагливий до родючості ґрунту – тому будемо підживлювати, поливати. Я думаю, що років через 10 тут будемо бачити вже дорослу алею», — розповіла Ольга Вітковська, інженерка садово-паркового господарства КП «Зеленбуд».

Ще одна дубова алея, кожне дерево в якій присвячене пам’яті чернігівця, загиблого при захисті нашої вітчизни в АТО/ООС, у Чернігові знаходиться на території Березового гаю по вул. Пухова.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button