Суспільство

Газова перемога: будинок багатодітної матері з Кобижчі підключили до газопостачання

ЧЕline вже привертав увагу до ситуації, що склалася в селі Кобижча Бобровицького району, коли в будинку жінки з особливими потребами, яка до того ж виховує чотирьох неповнолітніх дітей, відключили газ.

Нагадуємо, що жінці нарахували штраф на понад 10 тисяч гривень за «некоректну» роботу лічильника.

Голова ГО «Народний контроль та правозахист» Євгеній Гробовой із Бобровиці пояснив ЧЕline, що Ситнік оскаржила дії «газовиків» до НКРЕКП та надіслала письмову заяву з пропозицією скласти графік погашення заборгованості, щоб уникнути припинення газопостачання, але «газовики» не чекали на рішення НКРЕКП й усно відмовили в «розстрочці» сумнівного штрафу. Вони вимагають сплатити всю суму одразу, що для неї непосильно.

Нас ця ситуація не залишила байдужими, тож по роз’яснення з цього приводу звернулись до ПАТ «Чернігівгаз».

Варто зазначити, що відповідь на наше звернення отримали оперативно.

«Розглянувши всі обставини справи та зважаючи на сімейне становище родини Ситнік Г.В., комісія ПАТ «Чернігівгаз» прийняла рішення не нараховувати штрафні санкції і відновити газопостачання будинку», – йдеться у відповіді. Також нам повідомили дату, коли буде підключено газ до оселі.

Приємно, що так і сталося. Про те, що в оселі багатодітної матері знову запалав блакитний вогник, у Facebook повідомив Євгеній Гробовой.

«23.11.2017 року багатодітній матері-інваліду Галині Ситнік із с.Кобижча Бобровицького району ПАТ «Чернігівгаз» відновило газопостачання! Про це мені особисто повідомила Г.Ситнік», – написав він.

Поки оселя була відрізана від газопостачання, родина готувала їжу на грубці, яку змайстрував чоловік пані Галини. Також грубкою обігрівали хату.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button