Суспільство

На Великдень поліція Чернігівщини посилено дбатиме про безпеку громадян

Поліція забезпечуватиме охорону порядку та безпеку вірян під час святкування Великодня. Для цього правоохоронцями проводиться комплекс профілактичних заходів.

Напередодні Великодня всі органи й підрозділи Міністерства внутрішніх справ України були переведені на посилений варіант несення служби.

Оперативні штаби Головного управління Національної поліції та територіальних підрозділів у цілодобовому режимі моніторять оперативну обстановку в області.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Налагоджено чіткий обмін інформацією між територіальними підрозділами Національної поліції, Нацгвардією, рятувальниками, прикордонниками, міграційною службою та СБУ стосовно попередження терористичних загроз під час масових заходів.

Перед початком богослужінь правоохоронці обстежать кожну церкву на предмет виявлення вибухонебезпечних предметів. Після цього об’єкти будуть взяті під цілодобову охорону поліції.

На Чернігівщині Великодні богослужіння пройдуть у 480 церквах, в них візьмуть участь близько 385 тисяч вірян.

Безпосередньо охорону публічного порядку біля культових споруд в області здійснюватимуть 750 поліцейських територіальних підрозділів Головного управління Національної поліції. Спокій громадян охоронятимуть і добровільні помічники з громадських формувань.

В самому Чернігові порядок біля 13 храмів забезпечуватимуть 50 поліцейських та 30 представників громадських формувань. На вулицях та в публічних місцях обласного центру працюватимуть два десятки екіпажів патрульної поліції, 6 екіпажів поліції охорони та військовослужбовці Національної гвардії України.

Поліція закликає громадян під час свят не втрачати пильності. Якщо ви виявили підозрілий пакунок чи вибухонебезпечний предмет, негайно телефонуйте до поліції за номером 102. Обов’язково дочекайтеся прибуття слідчо-оперативної групи. До приїзду правоохоронців зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до предмета чи пакунка. Пам’ятайте, ваша пильність може врятувати чиєсь життя та здоров’я.

Поліція області вже заступила на службу в посиленому варіанті.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button