Суспільство

Набув чинності Закон, який дозволяє місцевій владі обмежувати продаж алкоголю

25 квітня набув чинності Закон України № 2376-VIII«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових».

Законом надано повноваження органам місцевого самоврядування встановлювати заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного  господарства) у визначений час доби в межах відповідної адміністративної території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти розпочали акцію проти нічного продажу алкоголю

Законом встановлено адміністративну відповідальність за торгівлю  пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями, винами столовими у заборонений рішенням відповідного органу місцевого самоврядування час доби — штраф від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці розповіли про своє ставлення до продажу алкоголю після 22.00

Відповідні зміни внесено до Кодексу України про адміністративні правопорушення та законів України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», «Про місцеве самоврядування в Україні».

Ще статті по темі

Back to top button