Суспільство

Начальник Корюківської РВА – про нинішню ситуацію в прикордонні району

Сусідство з ворогом тримає в тонусі та нерідко змушує понервувати жителів прикордонних територій Чернігівщини.

У свою чергу начальник Корюківської РВА Іван Ващенко повідомляє, що людям хвилюватися і панікувати не варто, бо наші кордони належно укріплені й українські військові готові до будь-якої ситуації.

«26 лютого відбувся обстріл села Єліне, коли росіяни знищили два житлові будинки та два господарські приміщення. Тоді рятувальники чітко зреагували та локалізували вогонь і відрізали від інших будинків.

Відтоді ситуація в нас покращилася, вороги не завдавали втрат нашим цивільним. Але постійний турбуючий вогонь продовжується. Це здебільшого в прикордонні обстрілюють Липівку, Хрінівку, Клюси. Щоправда, ці обстріли – поза межами населених пунктів», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Іван Ващенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові та Новгороді-Сіверському виявлено послідовників субкультури «Редан»

Він також розповів, що днями брав участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

«Президент та інші керівники держави порушували насамперед питання відновлення нашої країни, зокрема й Чернігівської області – як такої, що в березні-квітні постраждала від російської агресії, також обговорювали питання безпеки. Особливо це стосується нашого прикордоння, йдеться і про Корюківський район і Чернігівщину загалом.

Відомо, що начальника ОВА обрано в керівний склад Палати регіонів Конгресу. До того ж, планують відкривати представництва Конгресу на території регіонів», – розповів Ващенко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button