Суспільство

Надзвичайники провели перевірки протипожежного стану об’єктів з масовим перебуванням людей

В місті Чернігові фахівці ЧМВ У ДСНС відповідно до доручення Прем’єр-міністра України протягом грудня 2019 року січня-березня 2020 року проводились позапланові перевірки стану дотримання вимогам законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки об’єктів з масовим перебуванням людей — дитячих садочків, шкіл, професійно-технічних і вищих навчальних закладів, гуртожитків, установ охорони здоров’я та соціального захисту, державних об’єктів критичної і транспортної інфраструктури, у тому числі торговельно-розважальних закладів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обережно, вулична їжа: в Мені перевірили точки продажу

Протягом зазначеного періоду під час перевірок приділялась увага питанням наявності первинних засобів пожежогасіння, забезпечення безпечної евакуації, працездатності систем оповіщення та протипожежного захисту, зовнішнього і внутрішнього протипожежного водопостачання. Серед персоналу, дошкільнят і учнівської молоді співробітники Служби порятунку проводили протипожежні інструктажі, лекційні заняття, практично відпрацьовували дії з евакуації у разі виникнення надзвичайної події.

Станом на 12 березня поточного року перевірено 191 об’єкт із запланованих 191. За порушення та невиконання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки до адміністративної відповідальності притягнуто 178 посадових осіб, подано 6 позовів до суду про застосування заходів реагування.

ЧМВ У ДСНС України у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button