Суспільство

Найвище оплачувані професії Чернігова

Вступна кампанія як у Чернігові, так і по всій Україні – в розпалі. Абітурієнти та їхні батьки визначаються, з якою професією пов’язати життя підростаючого покоління. Таланти та навички важливі, проте не останнє місце у виборі відіграє і попит на професію, і її оплата. Тому ЧЕline поцікавився в Чернігівському міському центрі зайнятості, кого в місті чекають на роботу та скільки платять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині діти розповіли про, які професії вони мріють

Більшість вакансій центру зайнятості – з розміром заробітної плати, що нижчий за середній по Чернігівській області або наближений до нього. Проте є й високооплачувані. Отже, кому роботодавці Чернігова готові платити найбільше і скільки саме?

«Станом на 1 липня поточного року середній розмір оплати праці становив 5 340 грн. Він на 34% менший за середню зарплату в регіоні», – розповідає директор Чернігівського міського центру зайнятості Світлана Серб.

За її словами, найбільш високооплачуваними в нашій області є службовці та керівники, робітники з обслуговування устаткування та кваліфіковані працівники з інструментом. Менше за інших заробляють представники найпростіших професій, торгівлі та сфери послуг.

Отже, ТОП-10 вакансій, для яких розмір зарплати станом на 1 липня 2019 року є найвищим:

— головний бухгалтер (20 тис. грн);

— слюсар із ремонту автомобілів (15 тис. грн);

— начальник дільниці (15 тис. грн);

— машиніст екскаватора (15 тис. грн);

— водій міжнародних перевезень (15 тис. грн);

— рамник (14 тис. грн);

— різальник на пилах, ножівках і верстатах (12 тис. грн);

— слюсар зі складання металевих конструкцій (12 тис. грн);

— електрозварник ручного зварювання (12 тис. грн);

— водій навантажувача (11 тис. грн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 найпопулярніших спеціальностей при вступі

За словами Світлани Серб, роботодавці Чернігівщини готові платити «київську» заробітну плату фахівцям, яких важко знайти на ринку праці. Цього року це водії, рамники, слюсарі з ремонту автомобілів, електрозварники, машиністи екскаватора. Високу заробітну плату також пропонують досвідченим менеджерам, інженерам різної спеціалізації, системним адміністраторам, інженерам-програмістам, кваліфікованим юристам і бухгалтерам. Навіть трапляються випадки, коли роботодавці значно підвищують розмір заробітної плати з метою залучення працівника вищої кваліфікації.

Загалом наразі попит спостерігається на робітничі професії або ж на фахівців із досвідом роботи, тобто кращих у своїй сфері.

Ще статті по темі

Back to top button