Суспільство

Народна сесія: Марина Рейко ініціює проведення пленарного засідання Чернігівської міськради

В останній четвер місяця мало б відбутися пленарне засідання сесії Чернігівської міської ради. Утім, депутатів на квітневу сесію не збирали.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє депутат Чернігівської міської ради Марина Рейко.

«Мерія не збирала депутатів. Земельні питання з минулої сесії (рішення якої я буду оскаржувати в суді) не були проголосовані, бо не вистачило кворуму 22 депутатам, яким сповістили про сесію. Кворуму не було, бо на кожне питання був депутат, чиї земельні ділянки розглядались і він не міг голосувати за себе. Земельні питання, які накопичились за цей місяць – не розглядаються. Все це – порушення Закону України», — зазначає Марин Рейко.

В частині 5 статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а також частиною 1 статті 20 Регламенту Чернігівської міської ради VIII скликання передбачено, що сесія ради скликається в міру необхідності, але не менше одного разу на квартал, а з питань відведення земельних ділянок та надання документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності – не рідше ніж один раз на місяць.

«Натомість питання відведення земельних ділянок останній раз розглядалось на 27 сесії Чернігівської міської ради, що відбулась 25 січня 2023 року. Отож, керуючись частиною 7 статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та частиною 2 статті 20 Регламенту Чернігівської міської ради VIII скликання, а також враховуючи положення частини 11 статті 6 Регламенту Чернігівської міської ради VIII скликання, пропоную депутатам виступити із заявою щодо скликання у двотижневий строк 31 сесії Чернігівської міської ради VIII скликання з наступним орієнтовним порядком денним:

1. «Щодо звіту начальника Управління освіти Чернігівської міської ради Білогури В.О»

2. «Щодо звіту генерального директора Комунального некомерційного підприємства Кухара В.В.»

3. «Щодо звіту директора комунального підприємства «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради Малявко С.М.»

4. «Щодо звіту керівника Чернігівської окружної прокуратури Герасименко П.В. про стан законності, боротьби із злочинністю, та результати діяльності прокуратури на території м. Чернігова».

5. «Про надання дозволів на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) громадянам, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) та для городництва».

6. «Про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), передачу земельних ділянок у власність та оренду громадянам для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), для будівництва індивідуальних гаражів».

7. «Про надання дозволів на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, технічних документацій із землеустрою

юридичним та фізичним особам».

8. «Про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, технічних документацій із землеустрою, надання, вилучення і передачу земельних ділянок юридичним і фізичним особам».

9. «Про поновлення договорів оренди земельних ділянок юридичним та фізичним особам»

10. Депутатські запити.

11. Різне.

Для скликання сесії потрібно згода 14 депутатів, якщо виконуючий обовязки міського голови неспроможний скликати сесію у законний строк.

Пропонуйте, які ще питання потрібно розглянути депутатам на Народній сесії?», — йдеться у дописі.

Ще статті по темі

Back to top button