Суспільство

«Нас дістало»: підприємці Чернігівщини вимагають від влади справедливості (Фото)

Підприємці Чернігівщини 15 лютого вийшли на мітинг, аби захистити свої права. На Алеї героїв люди скандували гасло акції протесту «Нас дістало». Усе через «подарунки», які уряд підклав підприємцям під ялинку. У 2017 році малий та середній бізнес очікують штрафи у 320 тисяч гривень, змінений порядок проведення перевірок міськими органами влади, зросла вартість приєднання до електромереж, скасована спрощена система оподаткування та багато іншого.

Люди називають подібні рішення антинародними. Працювати за таких умов вкрай важко, а тому з України йдуть інвестори.

Це всеукраїнська акція, подібні заходи проходять у багатьох областях держави.

На мітинг з’їхались фермери, будівельники з усіх районів Чернігівщини.

 «Перший раз я розмістила пост в інтернеті і до мене почали райони дзвонити самі, що хочуть долучитись. Люди бачать, що ми як клас вимираємо. Є вимоги і до міської влади – зменшення ставки єдиного податку та зменшення плати за землю», — голова ГО  «Сяйво Сіверщини» Ірина Березинець.

Представники Новгород-Сіверського району розповідають: багато підприємців тут займаються лісопереробкою. Бізнес активно розвивається, а тому є потреба в нарощуванні потужностей. Але каменем спотикання стало шестикратне підвищення плати за приєднання до електромереж.

 «Платити 9-10 тисяч за сам факт підключення, за кожен кіловат, а мені, наприклад, треба додаткових 50 кіловатів. Ну, неправильно це. За що платити? Тільки за те, що нам дозволили купувати? Тарифи, які ми сьогодні сплачуємо, вже мають враховувати вартість і обслуговування цих електромереж», — підприємець із Новгород-Сіверського району Роман Гринько.

Шоковані мешканці Новгород-Сіверського і захмарними штрафами для підприємців малого та середнього бізнесу.

 «Бувають помилки під час ведення будь якого бізнесу, хто працює, той помиляється. Сама наявність цих штрафів – це нормально, але 320 тисяч для малого бізнесу просто вбивство», — підприємець із Новгород-Сіверського району Роман Гринько.

Підтримати підприємців на Алею героїв вийшли і свідомі громадяни та пенсіонери. Адже розуміють, що всі нововведення стосуватимуться безпосередньо і їх.

 «У нас уже урвався терпець, оці штрафи, які вони хочуть накласти на малий та середній бізнес. Тарифи, які вже всіх нас змушують платити. Це вже дістало. Ми хочемо змін», — м.Городня Лариса Андарал.

Підприємці Чернігівщини вже подали до міської ради проект рішення про зменшення ставки єдиного податку та земельного податку. А також звернуться до Верховної Ради, аби штрафи зменшили, а непомірну плату за приєднання до електромереж скасували.

Підприємці наголошують: малий і середній бізнес хочуть не тільки виживати, а й розвиватись і створювати нові робочі місця, тому вимагають від уряду негайного вирішення ситуації.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Это просто жуть! Мурашки по организму галлопируют, как подумаю, что скоро будет негде и на хлеб заработать! Будет что-то похожее на время после развала СССР. Тогда были очереди за необходимым, хлеб и то деликатесом был! За три года угробить страну это просто коллосальный Антиталант!

Back to top button