Суспільство

«Наш край» долучився до здачі крові у Всесвітній день донора

*Актуально

У Чернігові представники політичної партії «Наш край» долучилися до здачі крові у Всесвітній день донора, що відзначається традиційно 14 червня. Вони здали кров у Чернігівській обласній станції переливання крові.

Представник партії Юрій Музика зазначив, що він уже неодноразово здавав кров, бо це потрібно для людей, які в конкретну хвилину можуть перебувати на межі життя і смерті. «Хочемо, аби наш колективний крок став прикладом для інших, популяризував і формував культуру донорства у нашій країні. Це особливо важливо для підтримки поранених, їх порятунку та реабілітації», – наголосив Юрій Музика.

За словами головного лікаря медичного закладу Павла Герасименка, зараз на станції переливання крові запроваджують європейські підходи до цієї процедури. Зокрема, посилені вимоги до безпеки та якості донорської крові. Йдеться про безпеку як донорів, так і пацієнтів, яким цю кров і її компоненти вводять. «Компоненти крові зараз прирівняні до лікарських засобів, і до нас такі ж вимоги, як до фармакологів. А це використання сучасних технологій», – пояснив медик.

Щодня на станції переливання крові процедуру донації проходять 50-70 донорів. У Всесвітній день донора крові їх кількість збільшується.

Загалом у Чернігівській області налічується понад 1 200 почесних донорів крові (це звання присвоюється людям, які безкоштовно здали 18 літрів крові).

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button