Суспільство

«Наш край» не підтримав земельних питань щодо надання права сервітуту в центрі Чернігова

*Актуально

Депутати фракції «Наш край» Чернігівської обласної ради не підтримали земельних питань щодо надання права сервітуту в центрі Чернігова.

Як повідомила керівниця фракції «Наш край» Ольга Чередник, відповідні рішення ухвалювали під час чергової сесії облради. За її словами, на сесії мали надати дозвіл комунальному підприємству «Чернігівбудінвест» і ТОВ «РІЕЛ КО.» на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж частини земельної ділянки, на яку поширюється право сервітуту за адресою: м. Чернігів, пр. Миру, 43.

«Це питання має персональні комерційні інтереси і стосується території Чернігівської обласної ради, а тому «Наш край» цих питань не підтримував», – пояснила Ольга Чередник.

Крім того, депутат від «Нашого краю» Григорій Данько на сесії вніс правку у затвердження тимчасових тарифів на платні медичні, платні послуги, що надаються комунальними неприбутковими підприємствами «Чернігівський медичний центр сучасної онкології»,  «Чернігівський кардіологічний центр» та «Чернігівська обласна лікарня». Правка стосувалася використання платних послуг тільки у тому в разі, коли пацієнт звертається до лікарні без направлення сімейного лікаря. Хоча в публічному просторі було озвучено про призупинення впровадження другого етапу медичної реформи в Україні, натомість на місцях ми спостерігаємо спроби впровадження платної медицини на рівні комунальних закладів, адже лікарні цього року профінансовані на рівні 40-60% від потреби.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button