Суспільство

«Наш край» вимагає поновити справедливість у зарплатах бюджетників

Зарплати працівників бюджетної сфери необхідно прив’язати до мінімальної заробітної плати у 3 200 грн, а не прожиткового мінімуму. Про це заявив співголова партії «Наш край» Юрій Гранатуров.

За його словами, після того, як було прийняте рішення підвищити мінімальну заробітну плату до 3 200 гривень, кваліфіковані працівники бюджетної сфери почали отримувати зарплату на рівні некваліфікованих.

«Підвищення мінімальної зарплати відчули насамперед ті, хто отримував менше 3 200 грн. Зарплати решти не змінилися. Наявна система несправедлива насамперед до висококваліфікованих працівників: вчителів, лікарів, вчених та інших.

Ми вимагаємо від влади прив’язати оклади працівників бюджетної сфери до мінімальної зарплати 3 200 грн, а не прожиткового мінімуму, що зараз становить 1600 грн. Відповідне звернення відправлене на адресу уряду», – зазначив Юрій Гранатуров.

Він навів приклад, що прибиральниця у школі отримувала до 1 січня цього року 1 600 гривень, а зараз – 3 200 грн. Водночас зарплата вчителя так і залишилася 3 392-3 632 грн.

«У сфері охорони здоров’я міста Миколаєва ситуація значно гірша: медсестра і лікар-інтерн отримують таку саму зарплату, як і санітарка – в розмірі 3 200 грн», – наголосив він.

Співголова партії повідомив, що наслідками таких порушень міжпосадових співвідношень буде втрата фахових працівників бюджетної сфери.

«У підсумку зарплати бюджетників майже зрівнялися. Збільшення доходів відчули лише найнижче оплачувані співробітники. Такими темпами бюджетна сфера почне втрачати дипломованих спеціалістів і зникне стимул для професіоналів. Не буде кому ані вчити, ані лікувати», – переконаний Юрій Гранатуров.

Нагадаємо, з 1 січня 2017 року мінімальна зарплата в Україні становить 3 200 грн. Водночас, відповідно до змін, внесених до Кодексу законів про працю України 6 грудня 2016 року, мінімальний посадовий оклад (тарифна ставка) встановлюється в розмірі, не меншому за прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб на 1 січня календарного року (на сьогодні – 1 600 грн).

aHR0cHM6Ly9nYWxsZXJ5Lm1haWxjaGltcC5jb20vZDA2YWNhYmY5YTAwODVjM2MzNjQ2Mjg3MS9pbWFnZXMvYjdjZDVjOTUtOTAwMy00MTA0LWE0ZjEtYjRkZjhmZGZmMjdjLmpwZw

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Да не только врач-интерн, но и врач без категории, получает такую же зарплату, как санитарка. Смысла учиться 8 лет в нынешней ситуации нет.

Back to top button